Κινητοποίηση στις 13 Νοέμβρη για τα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών σε βάρος της Κούβας

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών σε βάρος της Κούβας, διοργανώνουν το Σάββατο 13 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της πόλης (ΕΔΥΕΘ).

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τις νέες «αυθόρμητες» αντικυβερνητικές δράσεις και διαδηλώσεις στο έδαφος της Κούβας και αλλού, από 12 – 15 Νοέμβρη, που σχεδιάζουν ΗΠΑ, ΕΕ και οι διάφορες γνωστές και καλοπληρωμένες αντεπαναστατικές ομάδες στην Κούβα, συνεχίζοντας την προβοκάτσια και την επιχείρηση επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της.

Σκοπός τους, όπως καταγγέλλουν ο Ελληνοκουβανικός και η ΕΔΥΕΘ, είναι να διαμορφώσουν εικόνα αποσταθεροποίησης στο νησί, σε μια περίοδο που η Κούβα προσπαθεί να ανοίξει ξανά τον τουρισμό, έχοντας εξασφαλίσει επιτυχίες στην εμβολιαστική και φαρμακευτική κάλυψη του πληθυσμού για την προστασία από τον κορονοϊό. Επιδίωξή τους είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και των κατακτήσεων της κουβανικής επανάστασης. Εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες και ελλείψεις του τελευταίου διαστήματος, οι οποίες όμως οφείλονται στον απάνθρωπο και εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και τα νέα πρόσθετα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ και εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Προσθέτουν πως «Όσες κορώνες κι αν βγάζουν οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους για «ανθρώπινα δικαιώματα», όσα αντικουβανικά ψηφίσματα κι αν υιοθετήσει η ΕΕ, όση τέχνη κι αν επιστρατεύσουν στην προβοκάτσια τους, ματαιοπονούν. Οι λαοί έχουν πείρα και μνήμη! Γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός! Είναι ο ιμπεριαλισμός και οι δυνάμεις του, που σκορπούν τα πραξικοπήματα και τις επεμβάσεις, τον πόλεμο και την καταστροφή, την φτώχεια και την εξαθλίωση, την προσφυγιά και τη μετανάστευση.»

Διεκδικούν τον τερματισμό του απάνθρωπου αμερικάνικου αποκλεισμού, την επιστροφή του εδάφους της βάσης του Γκουαντάναμο που παράνομα κατέχουν οι ΗΠΑ, την άρση κάθε είδους κυρώσεων και προκλητικών δράσεων, να σταματήσουν κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας!

Previous Post
Next Post