ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Εκδήλωση στις 27 Νοέμβρη ενάντια στις βάσεις

Κάλεσμα στα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους, κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τα παραμύθια της ασφάλειας και της ανάπτυξης κρύβονται επικίνδυνοι σχεδιασμοί, να δυναμώσουν το φιλειρηνικό κίνημα και να παλέψουν για να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και από την χώρα, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που στο λιμάνι της πόλης είναι σε εξέλιξη η η μεγαλύτερη διεκπεραίωση δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή Ειρήνης, τα εργατικά σωματεία, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, που συγκροτούν την Επιτροπή, καλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Όπως σημειώνει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, «η συνέχιση του στρατηγικού διαλόγου και η ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ” -ακόμα και επ’ αόριστον-, σηματοδοτεί νέους, μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό.»

Προσθέτει ότι «η μόνιμη παρουσία αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στο στρατόπεδο Γιαννούλη ενισχύει ακόμα περισσότερο το γεγονός πως ολόκληρη η Αλεξανδρούπολη θα λειτουργεί ως βάση. Το λιμάνι θα συνδεθεί μέσω του καινούριου περιφερειακού με τα στρατόπεδα Γιαννούλη και Κανδηλάπτη, όπου θα στρατοπεδεύουν οι αμερικάνικες δυνάμεις. Ταυτόχρονα το αεροδρόμιο θα συνδεθεί με το λιμάνι μέσω σιδηροδρομικής γραμμής, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού εκατέρωθεν. Ο σχεδιασμός αυτός δεν αφορά μόνο τα κομμάτια μέσα στο λιμάνι ή στα στρατόπεδα, όπως μας παρουσιάζουν, αλλά ολόκληρη την πόλη να λειτουργεί σαν Βάση».

Καταλήγοντας η Επιτροπή καλεί σε δυνάμωμα του αγώνα για:

• Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

• Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και όλων των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών –

• Να κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

• Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.

• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

• ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.

• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα και της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης η ΕΔΥΕΘ, τα μέλη και οι φίλοι των Επιτροπών Ειρήνης της Θεσσαλονίκης συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση. Για το σκοπό αυτό θα δρομολογηθούν λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν το Σάββατο 27/11/2021, ώρα 13:00 από το Αγ. Βενιζέλου. Για συμετοχή απευθύνεται στα τηλέφωνα 698.723.5644 & 697.979.8500

 

«Την  πρωτοβουλία που έλαβε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΝΑΤΟϊκή βάση της Αλεξανδρούπολης και στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 27 Νοέμβρη στις 6 μ.μ.», χαιρετίζουν και συμμετέχουν Σωματεία της Καβάλας.

Τονίζουν ότι, «καλούμε κάθε εργατικό σωματείο, κάθε φορέα, κάθε σύλλογο, κάθε εργαζόμενο που προβληματίζεται γύρω από αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας, που αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τα χιλιοειπωμένα παραμύθια για ανάπτυξη-σταθερότητα-ασφάλεια κρύβεται το αιματοκύλισμα των λαών να δηλώσει τη στήριξή του στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα και να συμμετέχει στην εκδήλωση του Σαββάτου».

Επισημαίνουν ότι, «οργανώνουμε την αντεπίθεση μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από κάθε γωνιά της χώρας!» (Διαβάστε εδώ)

Τέλος ενημερώνουν ότι θα γίνει αναχώρηση από Δημοτικό Κήπο Σάββατο 27/11 στις 15:00 (Τηλ. επικοινωνίας / δηλώσεις συμμετοχών : 6978199372, 6940661048)

– Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καβάλας 

– Συνδικάτο Επισιτισμού και Τουρισμού ΠΕ Καβάλας – Θάσου 

– Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καβάλας

– Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας

– Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Καβάλας 

 

Previous Post
Next Post