ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Μαχητική πορεία ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο

Μαχητική διαδήλωση ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο πολέμου, αλλά και σε στόχο αντιποίνων πραγματοποιούν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, μαζικοί φορείς και εργατικά σωματεία.

«Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία, έξω τώρα η λυκοσυμμαχία», «Ο μόνος δρόμος είναι η πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Η πορεία κατευθύνθηκε στην πύλη του λιμανιού που είναι αγκυροβολημένο το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «ARC Independence» που μεταφέρει ελικόπτερα της 1st Air Cavalry Brigade, όπως και τεθωρακισμένα οχήματα, ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα, τα οποία θα ξεφορτώσει τις επόμενες ημέρες στην πόλη και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες χώρες, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης – πρόβας πολέμου «Atlantic Resolve 2022».

Εκεί οι διαδηλωτές σε μια συμβολική κίνηση έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενώ παρέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας.

 

Η πορεία συνεχίστηκε κατά μήκος του λιμανιού και ολοκληρώθηκε στην πύλη του επιβατικού σταθμού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικά σωματεία, σωματεία συνταξιούχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, της Αλεξανδρούπολης, αλλά και από όλη την ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ενώ με τα δικά τους πανό συμμετέχουν η ΕΔΥΕΘ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμός Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν νωρίτερα οι φορείς και τα Σωματεία που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Previous Post
Next Post