Η ΕΔΥΕΘ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Την πρωτοχρονιάτική πίτα έκοψε χτες, Σάββατο 15 Γενάρη, σε εκδήλωση που  πραγματοποίησε η ΕΔΥΕΘ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με το βουλευτή του κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη , αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής παροικίας, του Ελληνοκουβανικού Συλλόγου, της ΠΕΑΕΑ, του Συλλόγου «ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ», του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Σύλλογοι και ομάδες γυναικών  της Θεσσαλονίκης της ΟΓΕ σωματεία και φορείς της πόλης.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας « Η εκδήλωση αποτελεί το έναυσμα μιας πλούσιας δραστηριότητας του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ειρήνης στη Θεσσαλονίκη στο νέο χρόνο. Ειδικά φέτος που συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη δολοφονία, εδώ στην πόλη μας, του Αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρη Λαμπράκη, του πρωτοπόρου αγωνιστή του Κινήματός μας ενάντια στο ΝΑΤΟ και την πυρηνική απειλή, ενάντια στις ξένες βάσεις, την ένταξη και εξάρτηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Η νέα χρονιά, σημείωσε, βρίσκει το λαό μας μπροστά σε παλιά και νέα προβλήματα, που οξύνονται ολοένα και περισσότερο στις συνθήκες των διεθνών οικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων και φέρνουν ακόμη μεγαλύτερη “βαρυχειμωνιά” για τους εργαζόμενους. Οι οικονομικές εξελίξεις οδηγούν στην ακόμη μεγαλύτερη όξυνση του συνόλου των προβλημάτων. Τα λαϊκά στρώματα δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης σε όλο και δυσμενέστερες συνθήκες».

«Καλούμε, κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, τους εργαζόμενος και τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους και τις νέες να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος. Καλούμε το λαό να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη της χώρας μας, στις κυβερνήσεις της και στα κόμματα που την υπηρετούν. Τον καλούμε όλα αυτά να αποτελέσουν κριτήριο της στάσης του, της συμμετοχής του και στους καθημερινούς αγώνες αλλά και της εκλογικής του συμπεριφοράς.

Και από αυτό το βήμα δηλώνουμε Ως εδώ! Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και η διεθνιστική αλληλεγγύη, ο κάθε λαός να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του. Η κυβέρνηση να σταματήσει την αποστολή πολεμικού υλικού, καμιά διευκόλυνση από ελληνικού εδάφους στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Η χώρα μας να σταματήσει να είναι ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων! Ο λαός μας να μην γίνει στόχος αντιποίνων!

  •  Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
  •  Να κλείσει το νατοϊκό στρατηγείο NRDCστο πρώην 3ο Σώμα Στρατού!
  •  Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!
  •  Έξω η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ!

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά με αντιπολεμικά τραγούδια τα μελή του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στον οποίο μάλιστα έπεσε και το φετινό φλουρί της πρωτοχρονιάτικής πίτας που έκοψε η ΕΔΥΕΘ.

Όπως σημείωσε ο Κωνσταντίνος Γκούβας, πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (δείτε εδώ), ο Σύλλογος είναι σταθερός συνοδοιπόρος του φιλειρηνικού κινήματος, προσθέτοντας ότι και τους μουσικούς αυτή η χρονιά τους βρίσκει στο δρόμο του αγώνα.

Previous Post
Next Post