Ολονύκτια διαμαρτυρία για τον Παλαιστινιακό λαό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σταματήσει το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού

 

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού μετά και τη νέα κλιμάκωση των δολοφονικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Ράφα.

Παρά τις μεσολαβητικές προτάσεις για προσωρινή εκεχειρία και ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους – η οποία είχε γίνει δεκτή από τη Χαμάς – το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ τις απέρριψε, συνεχίζοντας τα άγρια εγκλήματά του.

Σε αυτό το απάνθρωπο «έργο» του το Ισραήλ έχει διαχρονικά την απόλυτη στήριξη και παρότρυνση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών και δυνάμεων, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες όχι μόνο εξισώνουν, στις ανακοινώσεις τους, τον θύτη με το θύμα αλλά στην πράξη συνδράμουν, με χρήματα και εξοπλισμό, στο εγκληματικό του έργο.

Στόχος τους πάντα η κλοπή του πλούτου των λαών της περιοχής, ο έλεγχος των πηγών των υδρογονανθράκων και των δρόμων μεταφοράς τους.

Το τίμημα αυτής της ανάμιξής τους είναι η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Την ίδια υποκριτική και βάρβαρη πολιτική ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ. που από τη μια βγάζει «ανακοινώσεις συμπάθειας» προς τον Παλαιστινιακό λαό και από την άλλη στέλνει Ελληνικές φρεγάτες και πυροβολαρχίες στην περιοχή για να στηρίξουν τους σχεδιασμούς των «στρατηγικών συμμάχων» της: ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ.

Με ευθύνη και όλων των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά κ.λπ.), η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή – καθιστώντας το μέλλον του λαού και της νεολαίας μας ολοένα και πιο επικίνδυνο.

Απαιτούμε: Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού – Αποχώρηση του Ισραηλινού στρατού από τη Γάζα – Αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους – Καμιά συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ – Να επιστρέψουν πίσω οι φρεγάτες του Ελληνικού ναυτικού μας και κάθε στρατευμένος.

 

Η ΕΔΥΕΘ στηρίζει τη «δράση ολονύκτιας διαμαρτυρίας» των φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και καλεί τους φίλους και συναγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 7 μμ, μπροστά στον Λευκό Πύργο.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

Previous Post
Next Post