ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΑΠΟΒΑΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «USS OAK HILL»

Βαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Την ώρα που στην περιοχή μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δύο αιματηροί πόλεμοι, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων, η χώρα μας μετατρέπεται κάθε μέρα και περισσότερο σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενάντια σε γειτονικούς λαούς και χώρες.

Στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε από εχθές το αποβατικό πλοίο των ΗΠΑ «USS Oak Hill». Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός της επίσκεψης είναι να ξεφορτώσει πολεμικό υλικό για ανεφοδιασμό των νατοϊκών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή και για την πραγματοποίηση των επικίνδυνων πολεμικών ασκήσεων – πραγματικών προβών πολέμου – που φέρνουν μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής.

Σε μία τόσο τεταμένη περίοδο, που ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται συνεχώς, που το κράτος-δολοφόνος Ισραήλ σφαγιάζει ανελέητα των παλαιστινιακό λαό και απειλεί να μεταφέρει τη φωτιά και σε άλλα, γειτονικά του κράτη (Λίβανος, Υεμένη κ.α.), που οι ζέουσες πληγές στο Κόσσοβο και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η αντιπαράθεση με τη Σερβία, απειλούν με γενικευμένη φωτιά πολλές χώρες και λαούς, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακούσει τη φωνή του λαού μας, που ζητάει επίμονα ειρήνη.

Απαιτούμε:

  • Η χώρα μας να σταματήσει άμεσα την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους,
  • Να επιστρέψουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό,
  • Να επιστρέψουν οι ελληνικές φρεγάτες από την Ερυθρά Θάλασσα και από την Ανατολική Μεσόγειο,
  • Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου, να κλείσουν τα ελληνικά λιμάνια για τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ,
  • Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 11/07, ώρα 19:30, στη διασταύρωση Τσιμισκή και Αριστοτέλους, για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Νατοϊκής λυκοσυμμαχίας και ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Θεσσαλονίκη, 05/07/2024

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Previous Post
Next Post