ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΔΥΕΘ

Με τα συνθήματα «Η Κούβα δεν είναι μοναχή, είναι μαζί της όλοι οι λαοί» και «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», η ΕΔΥΕΘ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό και καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ανατροπής της επανάστασης στην Κούβα, έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν στην είσοδο του προξενείου αφίσες με τη μορφή του Φιντέλ Κάστρο και το ψήφισμα της ΕΔΥΕΘ στο οποίο καταγράφονται τα αιτήματα για τον τερματισμό του απάνθρωπου αμερικανικού αποκλεισμού, την επιστροφή του εδάφους της βάσης του Γκουαντάναμο που παράνομα κατέχουν οι ΗΠΑ, την άρση κάθε είδους κυρώσεων και προκλητικών δράσεων όπως και να σταματήσουν κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας.

Στη συνέχεια, προχώρησαν σε συμβολικό κάψιμο της αμερικανικής σημαίας στη πύλη του Προξενείου, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών δράσεων απέναντι στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας.

Ο Απόστολος Σκούφας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, στην ομιλία του μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «οι ΗΠΑ, ΕΕ και οι διάφορες καλοπληρωμένες αντεπαναστατικές ομάδες στην Κούβα συνεχίζουν την προβοκάτσια και την επιχείρηση επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις στο Νησί της Επανάστασης. Επιδιώκουν να παρουσιάσουν την Κούβα σαν μια χώρα που καταρρέει, ότι δήθεν επικρατεί χάος για να δικαιολογήσουν μια εξωτερική επέμβαση. Νέες δήθεν “αυθόρμητες” αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και ενέργειες σε βάρος της Κούβας και του λαού της, προετοιμάζονται για τις 15 Νοέμβρη στο Νησί και σε άλλες χώρες. Μέσω των ποικιλόμορφων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προπαγανδίζεται μια διαδήλωση στην Αβάνα και σε άλλες 4 πόλεις στις 15 του μήνα».

Σημείωσε πως η παρέμβαση των ΗΠΑ είναι αποδεδειγμένη αφού επέλεξαν τη συγκεκριμένη περίοδο που η Κούβα έχει εξασφαλίσει πρωτοφανή επιτυχία στην εμβολιαστική και φαρμακευτική κάλυψη του λαού της για την προστασία από τον κορονοϊό και ξεκαθάρισε ότι «για άλλη μια φορά οι προσπάθειές τους θα αποτύχουν! Τα σχέδιά τους για ανατροπή της επανάστασης δεν θα πετύχουν τον στόχο τους. Ο κουβανικός λαός έχει πείρα και ξέρει να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του».

«Στο πλάι του κουβανικού λαού βρίσκονται όλοι οι λαοί που ζουν στο πετσί τους και ξέρουν τι εννοούν οι ιμπεριαλιστές όταν μιλάνε για “δημοκρατία”. Ο λαός μας έχει εκφράσει επανειλημμένα, με κάθε τρόπο, τη στήριξή του στο λαό της Κούβας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «σήμερα, η στήριξη στις αρχές και τις αξίες της Κουβανικής Επανάστασης είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Τώρα είναι η στιγμή να υψώσουμε φωνή υπεράσπισης και αλληλεγγύης του κουβανικού λαού και της κυβέρνησής του, να καταδικάσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αντεπαναστατικές δράσεις των ιμπεριαλιστών απέναντι στο Νησί της Επανάστασης» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

 

 

Previous Post
Next Post