Συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν πριν λίγες ημέρες γονείς και μαθητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που φασιστικές ομάδες εμφανίζονται στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, αλλά και σε άλλες περιοχές της πόλης μας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, θρασύδειλα φασιστικά στοιχεία, εκμεταλλευόμενα το σκοτάδι της νύχτας, βγήκαν, σαν τους ποντικούς από τα λαγούμια τους, για να λερώσουν με τα εμετικά τους συνθήματα και τα μισητά ναζιστικά τους σύμβολα, τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Ανατολικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η φασιστική δράση και οι ενέργειές τους αποδεικνύει από τη μια ότι είναι τα σκυλιά του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, αλλά δηλώνει ταυτόχρονα και τον τεράστιο φόβο τους από την ανάπτυξη της δράσης του νεολαιίστικου και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

Οι φασιστικές ομάδες χτύπησαν σε μια περίοδο που τα προβλήματα της εκπαίδευσης έχουν οξυνθεί στο έπακρο και η εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε αναβρασμό. Τσιράκια και υπηρέτες κάθε αντιλαϊκής πολιτικής επιχειρούν να εκφοβίσουν και να ανακόψουν τους κοινούς αγώνες γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών για την υπεράσπιση των μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Είναι βαθιά γελασμένοι!

Τους το ξαναλέμε: ο σκοταδισμός και το μισάνθρωπο φασιστικό τους δηλητήριο, όσα συνθήματα και να γράψουν, όσους τραμπουκισμούς και αν επιχειρήσουν, δεν χωρά στις γειτονιές μας.

Η ΕΔΥΕΘ ενώνει τις δυνάμεις της με την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, με τους συλλόγους γονέων-κηδεμόνων, τους μαθητικούς και φοιτητικούς συλλόγους και τα δεκάδες σωματεία και συνδικάτα των εργαζομένων, και καλεί τους φίλους και συναγωνιστές του φιλειρηνικού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 5 Φλεβάρη, 5μ.μ, στην πλατεία Ευόσμου.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολειά μας!

Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν πουθενά!

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Θεσσαλονίκη 01/02/2022

 

Previous Post
Next Post