Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ! Όχι στο σχέδιο απολύσεων!

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων!

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Καταδικάζουμε την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία πιστή στην πολιτική της ΕΕ και  συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, στο όνομα της ανάπτυξης προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, απαξιώνει περαιτέρω και οδηγεί στο κλείσιμο τη ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση φανερώνει γι’ ακόμη μια φορά τις επιλεκτικές της ευαισθησίες: υπερευαίσθητη όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των οικονομικών ομίλων και ανένδοτη όταν πρόκειται για το μεροκάματο και τη ζωή εκατοντάδων εργαζομένων. Αποτελεί πρόκληση όχι μόνο το τελεσίγραφο της μαζικής απόλυσης των εργαζομένων, αλλά και το ξεσπίτωμά τους από τον οικισμό της Λάρυμνας. Οι ψευδεπίγραφες υποσχέσεις της κυβέρνησης περί “κοινωνικού πακέτου”, όπως και το “παζάρι ελπίδας” που επιδίδεται, μπάζουν από παντού. Σημαίνουν ψίχουλα αποζημιώσεις, ανακυκλούμενα προγράμματα ανεργίας, παραπέρα χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και δουλειάς για τους απολυμένους εργαζόμενους.

Η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση όλου του λαού!

Χαιρετίζουμε τους αγώνες και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους! Το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ παρέμεινε ζωντανή χάρη στους αγώνες των εργαζομένων της, το γεγονός ότι εδώ και χρόνια πέφτουν στο κενό όλες οι προσπάθειες από την πλευρά της εργοδοσίας και της κυβέρνησης για να υποκλέψουν τη συναίνεση των εργαζομένων στους εγκληματικούς τους σχεδιασμούς, φανερώνουν πως το οργανωμένο λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους. Να διεκδικεί και να πετυχαίνει κατακτήσεις.

Ενώνουμε τη φωνή μας και στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους ενάντια στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας, όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και του μόχθου τους, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων από την εταιρεία. Στηρίζουμε και συμπαρατασσόμαστε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των φορέων της περιοχής!

 

 

Αθήνα, 5 Φλεβάρη 2022

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Previous Post
Next Post