Σύσκεψη Φορέων ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣXΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

 

Συναγωνιστές και φίλοι,

Όλοι βιώνουμε τις βαριές συνέπειες τις αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Την ώρα που η λαϊκή οικογένεια:

  • βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία, ως αποτέλεσμα της λογικής της «ατομικής ευθύνης», των ελλιπών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να παραμένει αθωράκιστο,
  • αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης,
  • ζει στο πετσί της το τι θα πει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, μαζικές απολύσεις, κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως η ΛΑΡΚΟ,
  • φορτώνεται ολοένα και μεγαλύτερα βάρη για τη μόρφωση και τις σπουδές της νεολαίας,

η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει για επικύρωση στη βουλή τη «νέα» Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις.

Η υπογραφή της τον Οκτώβριο του 2021 και η επ’ αόριστον ισχύ της, την οποία προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, βάζουν το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους:

  • Μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και σε στόχο αντιποίνων.
  • Αναβαθμίζουν τις ήδη υπάρχουσες αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα.
  • Δίνουν τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή της χώρας.

Ο λαός πρέπει να δείξει μαζικά τη δύναμη του.

Να αναπτύξει την πάλη του ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που μαζί με άλλα κόμματα, προωθεί το στόχο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της χώρας, ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να αναβαθμίζει τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται και η Συμφωνία, που υπέγραψε με τη Γαλλία, αλλά και οι τεράστιοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί που γίνονται για τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και όχι για τις αμυντικές ανάγκες της πατρίδας μας.

Τον Οκτώβρη του 2019 πολλοί φορείς της Θεσσαλονίκης δημιουργήσαμε την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην τότε Συμφωνία για τις Βάσεις. Σήμερα είναι ανάγκη να ξανακαλέσουμε το λαό, τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και τη νεολαία στον αγώνα για να ακυρωθεί η νέα Συμφωνία, να κλείσουν όλες οι Βάσεις, να επιστρέψουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων, να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Για το σκοπό αυτό σας καλούμε τη Δευτέρα, 21/02/2022 και ώρα 6:30μμ, σε Σύσκεψη Φορέων, στο ΕΚΘ.

 

Με εκτίμηση η Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ.

Previous Post
Next Post