Κοινή Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας-ΕΔΥΕΘ-Εργατικών Σωματείων

Η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και δεκάδες Εργατικά Σωματεία Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν και καταδικάζουν τις νέες βάρβαρες επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού. Η σημερινή φωτιά που εξελίσσεται μπορεί να προκαλέσει εξάπλωση σε όλη την περιοχή, με απρόβλεπτες, επικίνδυνες και πολύ οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.

Είναι μεγάλη η υποκρισία όλων αυτών που μόλις σήμερα δήθεν ανακάλυψαν τη βία στην Παλαιστίνη. Το αίμα ρέει στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη εβδομήντα πέντε  χρόνια πια. Εβδομήντα πέντε χρόνια υπάρχει η ισραηλινή κατοχή, οι εκτοπισμοί και η συνεχής επέκταση των εποικισμών, η ληστεία της γης των Παλαιστινίων, τα οδοφράγματα και η ύψωση των διαχωριστικών τειχών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ο εγκλωβισμός τους μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης, ο καθημερινός ανείπωτος εξευτελισμός, η παρενόχληση και η δολοφονία χιλιάδων και χιλιάδων Παλαιστινίων, ο εγκλεισμός δεκάδων χιλιάδων που σαπίζουν επί δεκαετίες στις φυλακές των δυνάμεων κατοχής.

Ζούμε στιγμές πραγματικής Αποκάλυψης στη Γάζα, τις εκατόμβες νεκρών, την πλήρη ισοπέδωση κάθε ζωτικής υποδομής, την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής, με σκοπό την τελική εκδίωξη των Παλαιστινίων από εκεί. Η Λωρίδα της Γάζας είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου. Σε μία φλούδα γης 365 τετραγωνικών χιλιομέτρων ζουν 2,5 εκατομμύρια ψυχές, με 45% ανεργία, με το 65% να μην έχει επαρκή τροφή. Αποκλεισμένοι, συχνά χωρίς ρεύμα και καθαρό νερό, χωρίς είδη βασικής ανάγκης. Αυτή είναι η Γάζα, η δήθεν «ανεξάρτητη Πατρίδα» των Παλαιστινίων!

Σε αυτό το απάνθρωπο «έργο» του το Ισραήλ διαχρονικά έχει την απόλυτη στήριξη και παρότρυνση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών και δυνάμεων, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες εξισώνουν τον θύτη με το θύμα ενώ τις τελευταίες μέρες στρέφονται αποκλειστικά ενάντια στο θύμα, τον παλαιστινιακό λαό. Στόχος τους πάντα η κλοπή του πλούτου των λαών της περιοχής, ο έλεγχος των πηγών των υδρογονανθράκων και των δρόμων μεταφοράς τους. Το τίμημα αυτής της ανάμιξής τους είναι η καταπίεση των Παλαιστινίων και όχι μόνο, οι καθημερινές δολοφονίες ανθρώπων που αντιστέκονται, ακόμη και πολλών μικρών παιδιών, το σακάτεμά τους για να μην μπορούν να προβάλουν αντίσταση.

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – στηρίζουν στενά το ισραηλινό κράτος, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, βαθαίνουν κι αναβαθμίζουν συνεχώς την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο. Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή – καθιστώντας το μέλλον του λαού και της νεολαίας μας ολοένα και πιο επικίνδυνο. Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία ανάμειξη της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία, να γυρίσει άμεσα η ελληνική φρεγάτα που συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί που αγωνίζονται, είναι οι ιμπεριαλιστές και τα όργανά τους!

Ο τερματισμός της αιματοχυσίας μπορεί να γίνει πράξη μόνο με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, με τη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές και το δικαίωμα επιστροφής των παλαιστίνιων προσφύγων στη βάση του ψηφίσματος 194 του ΟΗΕ. Ζητούμε η κυβέρνηση να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής για πλήρη και πραγματική αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Χαιρετίζουμε την περιφανή αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον αγώνα του μέχρι την πλήρη δικαίωσή του. Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς και της οργανώσεις τους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ – ΠΕΜΠΤΗ 19/10, 7:00μμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Previous Post
Next Post