ΕΚΔΗΛΩΣΗ – 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Κοινή εκδήλωση στις 14 Νοέμβρη από ΕΔΥΕΘ, Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και FFireArt – art collective.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και την Καλλιτεχνική Ομάδα FireArt, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 14 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης», στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Για τη ζωή και τη δράση του Γρ. Λαμπράκη θα μιλήσει ο ιστορικός Γιώργος Λεοντιάδης, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της αντιπολεμικής ανθολογίας της Ε.Λ.Θ. «Πόλεμος πατήρ πάντων;», με πεζά κείμενα και ποιήματα 49 μελών της Εταιρίας. Η έκδοση της ανθολογίας έγινε το 2022, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά αποκτά τραγική επικαιρότητα στις μέρες μας με το νέο πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. Η παρουσίαση της ανθολογίας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Ε.Λ.Θ. Βαγγέλη Τασιόπουλο. Αποσπάσματα της ανθολογίας θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ελένη Μακίσογλου, Άννα Σιταρίδου και Βασίλης Σπυρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Κάτω από τον ίδιο ουρανό, γύρω από την ίδια θάλασσα» της έκθεσης ενάντια στον πόλεμο, με συμμετοχή εικαστικών από 10 βαλκανικές χώρες. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία της έκθεσης στα Βαλκάνια και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Γιάννης ΠρώΗ Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και την Καλλιτεχνική Ομάδα FireArt, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Γιάννης Πρώιος, εικαστικός και μέλος της ΕΔΥΕΘ και της FireArt.

 

Previous Post
Next Post