29 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό

Η συμφωνημένη απελευθέρωση ομήρων της ΧΑΜΑΣ και Παλαιστινίων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ και η ολιγοήμερη προσωρινή εκεχειρία δεν πρέπει να εφησυχάσουν κανέναν. Δεν μπορούν να ξεπλύνουν τα απάνθρωπα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραηλινό κράτος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό για πάνω από 75 χρόνια. Το σημαντικότερο δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση το ειρηνικό μέλλον του παλαιστινιακού λαού και των παιδιών του. Εγγύηση γι’ αυτό είναι η δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στα πλαίσια της καθιερωμένης Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, που είναι η 29η του Νοέμβρη, Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη φιλοξενεί στη χώρα μας τον Άκελ Τακάζ, Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης και μέλος της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ). Κατά την επίσκεψή του θα πραγματοποιήσει σειρά από συναντήσεις και θα μιλήσει σε εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  • 29 Νοέμβρη και ώρα 7:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης – εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και σειρά εργατικών σωματείων της πόλης μας.
  • 30 Νοέμβρη και ώρας 5:00μμ στην αίθουσα Δ11 της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ – εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και σειρά φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ.

Η ΕΔΥΕΘ καλή τα μέλη και τους φίλους της, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις, εκφράζοντας και κατ’ αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη του λαού μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

 

Το Γραφείο τύπου της ΕΔΥΕΘ

Θεσσαλονίκη, 25 Νοέμβρη 2023

Previous Post
Next Post