ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης Συκεών κατά της αποστολής φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα

Μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ), το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών, ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία στην περιοχή μας βρίσκονται σε εξέλιξη δύο αιματηροί πόλεμοι -στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη- αλλά και μία πολύ επικίνδυνη στρατιωτική αντιπαράθεση στην Ερυθρά Θάλασσα η οποία απειλεί να επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή και να επηρεάσει πολλές χώρες, η εμπλοκή της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να οξύνει περαιτέρω την κατάσταση.

Ο κίνδυνος πολλαπλασιασμού των πολεμικών εστιών ανά τον κόσμο μεγαλώνει με την ανάπτυξη ανάλογων σχεδιασμών και την προετοιμασία αποστολών με αυτό το περιεχόμενο.

Το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τα στρατευμένα παιδιά μας έχουν πάρει όρκο να υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας και την εδαφική της ακεραιότητα και όχι να συμμετέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα μας σε αμφιβόλου χρησιμότητας επικίνδυνες αποστολές.

Η προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα και να στείλει ταυτόχρονα την φρεγάτα «Ύδρα» στην περιοχή προκαλεί εύλογη ανησυχία στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα των στρατευμένων.

Επειδή η ιστορία έχει δείξει πως όσο περισσότερο πλησιάζει κανείς σε εστίες πολέμου τόσο πιθανότερο είναι να εμπλακεί.

Ζητάμε:

  • Να ανασταλεί οποιαδήποτε ανάμειξη της χώρας μας στους ανά τον κόσμο πολέμους.
  • Να μη σταλεί η ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα και να επιστρέψουν όσες άλλες βρίσκονται σε ξένες θάλασσες.
  • Να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές στο εξωτερικό
  • Να αποκατασταθεί η ειρήνη τόσο στο Ουκρανικό μέτωπο όσο και στην Παλαιστίνη
  • Να πάψει να διώκεται η ελεύθερη γνώμη των ένστολων
Κατεβάστε το ψήφισμα
Previous Post
Next Post