Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το τουρνουά σκάκι για την Ειρήνη αφιερωμένο στον Γρηγόρη Λαμπράκη

Πραγματοποιήθηκε από κοινού με την ΕΝΙΘ και τον αθλητικό πολιτιστικό σύλλογο Ιωάννης Παπάφης για δεύτερη χρονιά, το τουρνουά σκάκι για την Ειρήνη αφιερωμένο στον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν φέτος τις προσδοκίες μας, μιας και πάνω από 80 σκακιστές συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και μεμονωμένοι σκακιστές, μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Στο τουρνουά παρευρέθηκε και μίλησε εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ, για την ιστορική φυσιογνωμία του Γρ Λαμπράκη αλλά και για την αναγκαιότητα της συνέχισης του αγώνα του, ο πρόεδρος Νίκος Ζώκας ενώ εκ μέρους της ΕΝΙΘ ο πρόεδρος Χρήστος Καραχρήστος απένειμε τιμητικό βραβείο στον γιατρό του ΓΝ Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο και αθλητή υπεραποστάσεων, Στέργιο Αράπογλου, για τη συγκλονιστική προσπάθειά του να διανύσει 3000 χλμ σε 62 μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας που υπέστησαν τις θηριωδίες των Ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους, προκειμένου να διεκδικηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και να διδάσκονται στα σχολεία τα εγκλήματα τους.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα μετάλλια στους νικητές των 6 κατηγοριών του τουρνουά από τον πρόεδρο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Γιακουστίδη Άκη αλλά και από τα μέλη του σκακιστικού ομίλου Πολίχνης και φυσικά από τα μέλη των διοργανωτών. Τέλος τιμήθηκαν για την εθελοντική προσφορά τους στο τουρνουά: Τα μέλη του ΔΣ του σκακιστικού ομίλου Πολίχνης, ο Ισαάκ Αρζουμανίδης, ο Στυλιανός Μιμίκος, η Μαριάννα Μαυρίδου και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κώστας Γιουβαντσιουδης.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή και καλύτερη διοργάνωση από πέρσι – παρότι υποχρεωθήκαμε εξαιτίας της βροχής να μπούμε σε εσωτερικό χώρο – όπως και τα ευχάριστα χαμόγελα των συμμετεχόντων και παρευρισκόμενων, μας γεμίζουν με αισιοδοξία ότι η διοργάνωση του «Σκακιστικού Τουρνουά για την Ειρήνη» θα καθιερωθεί σαν μόνιμος θεσμός ώστε να τιμάται στην πόλη μας – και με αυτό τον τρόπο – ο σπουδαίος αγωνιστής της Ειρήνης, που διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, γιατρός και αθλητής Γρ.Λαμπράκης.

Previous Post
Next Post